Wordpress kullanıcıları için geliştirilmiş olan bu paket ile makalelerimizin meta tag larını ayarlarken çok daha fazla esnek olabiliyor ve her makale için ayrı ayrı description, title ve keywords açıklamalarında bulunabiliyoruz.
All in One SEO Pack - Title ve Meta Tag Arama Motoru Optimizasyonu Eklentisi: Yukarıdada kısaca bahsettiğimiz gibi eklentinin ana görevi her bir makale için ayrı meta description ve meta keywords girmemize hatta makaleyi oluştururken girdiğimiz title ile tarayıcıda gözüken title ın birbirinden bağımsız olarak yazılabilmesini sağlamak.
Giriş: Öncelikle wordpress blog larında varsayılan şekilde geldiği zaman meta taglara dayalı hiçbir optimizasyon olmadığını görürüz. Halbuki arama motorları için özellikle description tagı olmak üzere meta ların önem taşıdığı bilinmektedir. Bu nedenle birçok modül bu optimizasyon için yapılmıştır fakat burda bahsedeceğimiz modül diğerlerinden daha güçlü ve çok daha esnek bir kullanım yeteneğine sahiptir.Özellik ve Kabiliyetleri:- Title tagını arama motorları için otomatik olarak optimize etmek - Girilmediği taktirde meta tagları makaleye göre otomatik olarak oluşturmak- Her bir makale için meta description ve meta keywords ile title değerlerini manuel olarak el ile girme kabiliyeti- Kategori, arşiv, sayfa ve diğer ek görünümlerde title tagını belirlediğimiz ayarlara göre göstermek.- Mesajları post larken belirlediğimiz wordpress başlığının haricinde bir başlık girerek title tagında esneklik sağlamak.- Wordpress in en son sürümü olan (06-12-2007 tarihi itibariyle) 2.3.1 sürümü ile tam uyumlu.
Kurulum:
- İlk olarak bu adresten eklentiyi bilgisayarınıza yükleyiniz.- İndirdiğiniz dosyayı zipten çıkararak /wp-content/plugins/ dizinine atınız. bu işlemi yapmadan önce dilerseniz zipten çıkardığınız klasör içine giriniz. Klasör içinde .mo uzantılı birçok dosya bulunmaktadır biz bu dosyalardan sadece all_in_one_seo_pack-tr_TR.mo adlı olanı kullanacağız geri kalan .mo uzantılı dosyaları silerek boşa serverda yer kaplatmamış olursunuz.- Wordpress admin hesabına girerek eklentiler menüsü altından All in One SEO Pack adlı eklentiyi aktifleştirin. Tüm işlem bu kadar artık eklentiniz kullanıma hazır.
Admin Paneli Kullanımı:
Eklentinin kullanımına gelince, son derece basit bir kulalnımı vardır. Admin hesabınızdaki tercihler menüsü altında All in One SEO yazan yere tıklayarak eklenti yönetim paneline giriniz. Kutucukların görevi aşağıda belirtilmiştir.» Anasayfa Başlığı: Ana sayfanızda iken sayfanızda görülmesini istediğiniz başlık.» Anasayfa Açıklaması: Ana sayfanızda iken sayfanızda görülmesini istediğiniz meta description.» Anasayfa Anahtar Kelimeleri: Ana sayfanızda iken sayfanızda görülmesini istediğiniz meta keywords.» Yazı Başlığı: Makale görüntülenirken sayfa başlığının nasıl olmasını burda ayarlayabilirsiniz. Örneğin Blog isminiz. "Video Blog" olsun göndermiş olduğunuz makalenin ismide "En son mtv videoları" olsun varsayılan haliyle ayar aşağıdaki gibidir
%post_title% %blog_title%
Burda birinci değişken mesaj adınızı ikinci değişken ise blog adınızı temsi eder. sonuç olarak sayfa başlığınız aşağıdaki gibi gözükür.
Wordpress Optimizasyon Eklentisi Webmaster Blog
Alt taraftaki ayarlarda bu mantık ile çalışmaktadır. Sadece Türkçe kullanırken» 404 Sayfası Başlığı: %request_words% için uygun sonuç bulunamadı» Paged Format: - %page% Numaralı Bölüm Şeklinde değişiklik yapmanız yeterli olacaktır. Daha alttaki bölümlerde ise» META anahtar kelimelerine kategori isimlerini ekle: Bu seçenek ile bir kategoriye girdiğiniz zaman kategorinin ismi otomatik olarak meta keywords tagına eklenecektir.» Kategori Sayfalarında noindex kullan: Kategori sayfalarınızın arama motorları tarafından indexlenmesini istemiyor iseniz bunu işaretlemelisiniz. Benim tavsiyemde bu yönde olacaktır çünkü duplicate(benzer) içerik koşulunu ihlal etmemek için çok akıllıca bir yöntemdir. Alt taraftaki iki seçenekte yukarıdaki ile aynıdırsadece etki ettiği alanlar farklıdır. Birinde arşiv diğerinde ise etiket sayfalarının arama motorları tarafından indexlenme izin durumları vardır.» Açıklamaları otomatik oluştur: Burda ise eğer siz makale girerken description formunu boş bıraktıysanız script sizin yerinize otomatik oalrak bir description belirleyecektir. Bu seçenek ile bu özelliği aktif etmiş olursunuz.» Ek Yazı Header Etiketleri: Bunlar dışında özel yazılar için başlık etiketleri. (varsayılan konumda bırakılması önerilir)» Ek Sayfa Header Etiketleri: Özel sayfalar için başlık etiketleri. (varsayılan konumda bırakılması önerilir)» Log important events: Önemli olayların kaydını tutma seçneği. Pasif bırakılması önerilir. Admin panel kullanım tekniklerinden bahsettik. sıra modülü kullanım aşamasına gelecek olursak.
Eklentinin Kullanımı:
Modülün kulalnıma geldiğimiz zaman ise yapıalcka olan şudur. Wordpress admin hesabımıza girdiğimiz zaman bloga yeni bir makale eklemek için gerekli işlemleri yazarız ve makalemizi yazarız fakat makale bittikten sonra gönderme işlemini hemen yapmayız. Sayfanın biraz alt tarafında All in One SEO Pack adı altında bir bölüm göreceksiniz. Bu bölümdeki bilgilerden;» Başlık: Sayfada görünmesini istediğiniz title (başlık)» Açıklama: Sayfada görünmesini istediğiniz meta description» Anahtar Kelimeler: Sayfada görünmesini istediğiniz meta kewords.Not: Burda dikkat edilmesi gereken bir unsur var buda mesj kutusuna makalenizi girerken bu kutucuğun altında Etiketler adı altında bir bölüm bulunur, bu bölümü boş bırakmanız önerilir çünkü bu iki modül. çakışma yapıyor birbirine.» Disable on this page/post: Bu seçenek ile bu eklentiyi sadece seçtiğiniz başlık için pasif hale getirebilirsiniz.
Sonuç olarak eklenti arama motoru optimizasyonları açısından wordpress için çok kaliteli eklentilerden bir tanesidir. Kurlumu ve kullanımı basit olan bı eklentiyi bloğunuza kurmanızı öneririz.
Wordpress için Meta Tag Optimizasyon Eklentisi
Gönderen
ceoxi
31 Temmuz 2008 Perşembe
Etiketler:
ALL İN ONE,
Facebook Wordpress Teması,
meta tag,
Wordpress için Meta Tag Optimizasyon Eklentisi,
Wordpress Seo
0 yorum:
Yorum Gönder
Yorum Yazarken Türkçemizi Doğru Kullanalım!