KDE 4.1.0 çıktı

KDE 4.1.0 çıktı
KDE projesinin “ağır” geliştirme sürecindeki aşaması KDE 4′ün yeni sürümü çıktı. KDE 4.1.0′ın “yeni jenerasyonun kullanılabilir ilk sürümü” olduğu fikri bulunuyor.KDE 4.1, daha önce eksik kaldığı belli olan KDE 4′ün üzerine daha da fazla uygulama, hata düzeltme ve yeni geliştirilmiş özellikler getiriyor. Sürüm notlarından birkaç madde sıralayalım:
* KDE-PIM ile e-posta yönetimi, planlayıcı, RSS okuyucu, haber okuyucu gibi pek çok kişisel bilgi yönetim aracı tek bir çatı altında toplanıyor. Bu bileşen 3.5 serisinde de var ama geliştirmeleri göreceğiz.* Masaüstü “kabuğu” Plasma için değişim listesi “Çoğu normal kullanıcı için KDE 3 kabuğunun yerini alabilecek kadar gelişmiş durumda” yorumu yapmış.* Dragon Player adlı bir video oynatıcı gelmiş.* KSystemLog bir sistem günlüğü tutucu.* Step, KDE’nin eğitime yönelik araçlarından bir diğeri; fizik öğrenmek için eğlenceli bir araç.* KDE’nin masaüstü dünya gezegeni Marble, OpenStreetMap entegrasyonu getiriyor.* KWin, pencere yöneticisinin kompozit özellikleri geliştirilmiş. Compiz’den bildiğimiz özellikler bulunuyor.
Sürüm duyurusu burada. SuSE’nin bir canlı CD’si bulunuyor. KDE 4.1 sağlayan diğer dağıtımlar arasından şimdilik bildiklerimiz ise Debian, Kubuntu, Fedora, Mandriva, Magic Linux ve Arch Linux.

Share this post!

Bookmark and Share

0 yorum:

Yorum Gönder

Yorum Yazarken Türkçemizi Doğru Kullanalım!