Uzman bir Hacker UFO’ları merak ederse.

Uzman bir Hacker UFO’ları merak ederse.


Gizli UFO belgelerini bulmak için Pentagon’un gizli sisteminde cirit atan hacker krize yol açtı.

1999 ve 2002 yılları arasında Pentagon’un bilgisayar sistemlerine giren Gary McKinnon 60 yıllık hapis cezası ile karşı karşıya. 42 yaşındaki Londra’lı McKinnon Amerikan savcıları tarafından çok gizli bilgisayar sistemlerine giriş yapmakla suçlanıyor.

McKinnon bu iddiaya karşılık olarak amacının sadece Amerikan hükümetinin elinde bulunan UFO’larla ilgili bilgilere ulaşmak olduğunu ve bilgisayar sistemlerine zarar vermediğini söylüyor. Fakat bu savunma McKinnon’un A.B.D.’ye teslim edilmesini isteyen Amerikalıları tatmin etmiyor. McKinnon 2006 yılında Yüksek Mahkeme tarafından kendisinin A.B.D.’ye teslim edilmesine dair çıkan karara itiraz etmişti. İtiraz konusunda son karar önümüzdeki Çarşamba günü verilecek.

McKinnon 2002 yılında tutuklanmasından sonra Amerikan savcılarının kendisine Amerika’ya teslim olup suçlamaları kabul ettiği takdirde üç veya dört yıllık hapis cezası teklifi önerdiklerini, fakat bunu kabul etmediğini belirtiyor. İngiliz hacker daha sonra savcıların bu tekliften vazgeçip onu askeri mahkemede yargılamakla tehdit ettiklerini de iddia ediyor.
kynk:chip.com.tr

Share this post!

Bookmark and Share

0 yorum:

Yorum Gönder

Yorum Yazarken Türkçemizi Doğru Kullanalım!