Sitenize Trafik ve Para Cekmenin 8 Yolu.

Sitenize Trafik ve Para Cekmenin 8 Yolu.

Çoğumuz Adsense gibi CPC ( cost per click ) yani tıklama başına ücret veren sitelerden para kazanmak için blog açıyoruz. Benim ilk amacım problogger.com'un Darren Rowse'u , johnchow.com'un John'u olmaktı yani meşhur olmak için blog yazmak ( blogging to fame ). Sonra donjuanyasin'in Adsense screenshot'ları ile gaza gelip para kazanmak için blog açmaya başladım. Sonra deneme-yanılma yöntemleriyle doğru yolu bulup iyi paralar kazanmaya başladım . İşte ziyaretçi = para mantığı ile para kazanmanın yolları.



Geleceği görün.


Haberleri sıkı takip edin , örneğin teknoloji yazarıysanız , sitenize haber çıkarabileceğiniz ingilizce ve türkçe teknoloji sitelerini sıkı takip edin RSS üyesi olun , yeni çıkacak ürünleri ilk bloğunuza siz yazın. Yorumlarınızıda ekleyin daha orijinal görünsün. Böylece hem güncel olursunuz hemde yeni ürünle ilgili aramalarda ilk siz çıkarsınız , buda hem ziyaretçi hem ekstra para demek.


Başlıkları iyi kullanın.

Başlığa konuyu özetleyen ufak bir cümle yerine , konuya ait 2 yada 3 keyword yerleştirin , örneğin Apple iPhone Çıktı başlığı yerine , Apple iPhone Görüntüleri / Videoları diye bir başlık atın çünkü insanların büyük bir bölümü böyle aratacaktır. Ayrıca URL 'nizde keyword olacağından arama sonuçları lehinize olacaktır.

Hemen İndekslenin.

Hemen indekslenmek sizin elinizde , günlerce Google botlarını beklemek kadar büyük bir saçmalık olamaz . Bu yüzden Google botları tarafından sürekli takip edilen ve bulunan linkler hemen indekslenen Digg,Mixx,Reddit gibi sitelere linkinizi gönderin. Digg daha etkili ama dikkatli olun çünkü Digg den kolay banlanabilirsiniz , bu yüzden gönderdiğiniz link sayısını abartmayın , banlanmadan bahsettiğim domain banlanması , hesap değil.

Etiketleri Abartmayın.

Çok fazla etiket kasmayın , yeterli spesifik keywordleri yazın yeterli , her arama ihtimaline ayrı keyword yazarsanız hem Google Arama'dan hemde Google Adsense'den banlanabilirsiniz.

Temanızı İyi Seçin.

Arayüzün önemini hemen hemen herkes iyi bilir buna göre açık renklerde , kullanışlı tercihen ajax tabber menülü bir tema kullanın , Adsense yerleşimini 2. plana atın , Adsense hertürlü temaya optimize edilebilir , önemli olan temanızın şıklığı.

Ziyaretçilere Göre Optimizasyon.

Artık çoğu insan Adsense denilen birşey olduğunu biliyor. Bu yüzden reklamları gömmek yerine ziyaretçilerinizin yaş aralığa göre düzenlemeniz sizin için daha karlı olacaktır. Örneğin yetişkin insanlara hitap eden siteniz varsa reklamları belli edin , reklam olduğu bilinsin , ama çocuklara hitap ediyorsa siteniz reklamlarınızı sitenizin renkleriyle birleştirip sitenize gömün , çocuklar onun içerik olduğunu sanıp tıklayacaktır.

Resim Reklamları Kullanım Alanları.

Ünlü resimleri , flash oyunları gibi resim video oyun ağırlıklı sitelerinizde resim reklam kullanmanız size daha çok kazanç sağlayacaktır.

Yazı Reklamları Kullanım Alanları.

Makale ağırlıklı siteler için en iyi yazı reklamlardır . Yazı reklamlarının diğer bir avantajı reklam seçeneklerinin bol olmasıdır.


Bu kadar :) Hepimize bol kazançlar diliyorum.

Taytanik'in yorumunu doğrular bir tablo :)


İngilizce sitenin 100 tıkı türkçenin 300üne eşit nerdeyse , çat pat ingilizcenin varsa şansınızı deneyin derim :)

Share this post!

Bookmark and Share

0 yorum:

Yorum Gönder

Yorum Yazarken Türkçemizi Doğru Kullanalım!