Nice Yillara iMac

Nice Yıllara iMaciMac bu ay 10. doğum gününü kutluyor. İlk olarak isterseniz 10 yıl geriye gidelim ve bu macera nasıl başlamış bir hatırlayalım. 7 Mayıs 1998’de Steve Jobs Apple-Campus yakınlarındaki Flint Center Auditorium’da All-in-one-Computer’i sundu ve bununla Apple’ı düştüğü çukurdan kurtardı. Daha sonra 1998 Ağustos’unda ilk iMac’lar piyasaya çıkarıldı. İlk iMac teknik olarak 233MHz G3-Prozessor, 32 MB RAM ve 4 GB büyüklüğünde sabit diske sahipti. Ayrıca 2 USB portu bulunuyordu. Bu yeni bir adım olmuştu bilgisayar dünyasında. Zaten Apple MacBook Air ile

de bir ilke imza atmadı mı? Bizim Türk milletine bakarsanız MacBook Air bir facia olarak nitelendirildi doğrusu içi şişirilmiş ve her an patlamaya hazır bir balon gibi yorumların başında geliyordu. Ama ben bu duruma kedi ulaşamayacağı ciğere mundar dermiş diye düşünüyorum. Neyse konumuza dönelim.

Hatırlarsanız iMac piyasaya ilk çıktığında piyasada sadece standart gri bilgisayarlar bulunuyordu ve iMac kıvrımlı dizaynı ile hemen dikkat çekmeyi başardı. Apple Bondi Blue dizaynı ile bilgisayar tasarımında da yeni ufuklar açmış oldu.

Geçen yıllarla beraber dizayn şekil ve renk olarak biraz değişime uğradı ama asıl değişim doğal olarak teknik özelliklerinde yaşandı. 2002 başlarında iMac G4-Prosesöre ve masa lambası görünümüne kavuştu. Böylece ilk defa bir iMac’te TFT-Display kullanıldı.

Ağustos 2004’te ise G5-Prosesör ve yeni dizayn atılımı yaşandı ve iMac bugünkü görünümüne kavuştu. Intel-Prosesör sayesinde inceldi. 2007 ortasından beri de beğenilen All-in-one-Computer Alu-Glas dizayna kavuştu.

Volkanalbaz dan alıntı

Share this post!

Bookmark and Share

0 yorum:

Yorum Gönder

Yorum Yazarken Türkçemizi Doğru Kullanalım!